طراحی سایت، تولید اَپ و تبلیغات آنلاین

طراحی وبسایت های تخصصی و گردشگری، تولید اپلیکیشن موبایل و تبلیغات آنلاین

طراحی سایت، تولید اَپ و تبلیغات آنلاین

طراحی وبسایت های تخصصی و گردشگری، تولید اپلیکیشن موبایل و تبلیغات آنلاین

  • ۰
  • ۰

معایب استفاده از سایت ساز های رایگان و آماده مانند Wordpress و دلایل اصلی آن

بدون شک Wordpress ابزاری تاثیر گذار در طراحی سایت میلیون ها کسب و کار کوچک در سراسر جهان است. این سایت ساز آماده با داشتن صد ها پلاگین یا ابزار افزودنی به طراحان وب آماتور و یا شرکت های بدون دانش فنی، کمک می کند تا در زمان اندکی و به صورت محدود، وب سایت اینترنتی خود را راه اندازی نمایند. با وجود داشتن چندین مزیت، نمی توان از عیب های Wordpress و بطور کلی سایت ساز های آماده چشم پوشی کرد. این عیب ها در کشور ایران به دلیل محدودیت استفاده از برخی از پلاگین ها، بیشتر نیز به چشم می خورد.
در ذیل به برخی از معایب اصلی استفاده از Wordpress می پردازیم که لازم است تمام صاحبان کسب و کار هایی که طراحی وب سایت آنها با Wordpress انجام شده است آگاه شوند . این نکات برگرفته از مقاله خانم Maggie Sawyer است که خود یکی از مشهورترین طراحان وب در جهان است و تجربه پیاده سازی صد ها سایت در قالب های Wordpress را دارد و حتی در گذشته خدمات PSD to Wordpress را ارائه می کردند.
1- بستر سایت سازی نا امن :
به دلیل وجود صد ها هزار وبسایت آماده بر بستر Wordpress، هکر ها و اسپمر ها دائما در حال جستجو و حمله به این گونه وبسایت ها می باشند. Wordpress در این زمینه بطور معمول به روز رسانی هایی را ارائه می دهد اما خود این به روز رسانی ها گاهی اوقات ساختار های اصلی سایت را به هم می زند که اصلاح آن زمان بر و برخی اوقات هزینه بر هستند.
2 – نبود فایل های راهنمایی جامع :
اگر طراح وب بر بستر Wordpress هستید و یا با این سایت ساز آماده سر و کار دارید، اعلامیه های فراوانی حتما مشاهده کرده اید که درخواست شده است تا در صورت تمایل یک فایل راهنما را نگارش کنید و به Wordpress کمک کنید تا متون راهنمای آنها کامل شود. این نقص زمانی مشکل ساز می شود که به روز رسانی های جدید ارائه شده و طراحان وب برای منطبق کردن سایت خود مجبور به انجام کلی خطا و آزمایش هستند تا به روز رسانی را پیاده سازی نمایند. ضرر این فرایند در بهینه سازی سئو سایت بطور واضح به چشم می خورد.
3- استفاده از کد های پیچیده در طراحی سایت :
قالب های آماده Wordpress فراوان اند اما برای شخصی سازی این قالب ها، بهینه سازی سئو آنها و ایجاد بخش های کاربردی در آنها لازم است کد نویسی های حرفه ای انجام شود که اکثر شرکت های طراحی وب، این تغییرات را اعمال نمی کنند و کسب و کار ها از قالب های بهینه سازی نشده استفاده می کنند که در آینده و به خصوص در زمانی که وب سرویس های گوناگون در آنها پیاده سازی می شود، مشکلات جدی را بوجود می آورد.
4- عدم پشتیبانی :
Wordpress دارای واحد پشتیبانی جامع نمی باشد و در صورت برخورد به مسائل، خطا ها و بویژه بروز رسانی های جدید، گرفتن کمک و یا پشتیبانی لازم کار دشوار و یا امکان ناپذیری است. اغلب کسب و کار ها مجبور اند به روز رسانی خود را توقف نمایند تا درصد قابل توجهی از برنامه نویسان معتبر بین المللی خطا ها و فرایند های صحیح آنرا استخراج نمایند و از طریق فایل های راهنمایی گاهی پیچیده آنها را اطلاع رسانی نمایند.
5 – عدم استفاده از نامگذاری های صحیح صفحات :
یکی از معیار های اصلی رتبه بندی سایت در موتور های جستجو و افزایش رنک، نامگذاری کامل، مرتبط و صحیح صفحات یک وبسایت است. اغلب طراحان وب و شرکت های سایت ساز که با قالب های آماده و Wordpress کار می کنند، این بخش را نادیده می گیرند و یا با تنظیم کردن آن آشنا نیستند که باعث عدم رشد جایگاه سایت در موتور های جستجو و بویژه گوگل می شود. اگر صاحبان کسب و کار هایی که وبسایتشان با Wordpress طراحی شده است ،مشاهده نمایند، در آدرس صفحات سایت خود به جای نام صفحات مرتبط و منحصر، آدرس هایی چود Page1، Page2، Content1، Content2 یا صرفا اعداد تصادفی را پس از نام اصلی سایت خود خواهند دید.
6 – افزایش حجم داده ها :
در بسیاری اوقات مشاهده می شود که در صورت افزایش حجم اطلاعات در سایت و یا ثبت نام زیاد اعضا، سایت های آماده قطع می شوند و یا سرعت آنها به شدت افت می کنند و پیام هایی مانند Site is unavailable یا Site is Unreachable دیده می شود. این مسائل در بسیاری از اوقات مرتبط به هاست سایت نمی باشند و صرفا به دلیل عدم مدیریت حجم زیاد داده در Wordpress رخ می دهد. اینجا هم با قطع شدن وبسایت، هر چند موقت، ضرر های زیادی به رتبه بندی آن در موتور های جستجو زده می شود.
7 – فرایند های پیچیده و خطا های زیاد در یکپارچه سازی سایت ها :
در بسیاری اوقات نیاز است تا چند سایت با یکدیگر یکپارچه شوند و یا اطلاعات آنها با هم مشترک و همزمان به روز رسانی شود. این فرایند در Wordpress با خطا و پیچیدگی های فراوانی همراه است.
8 – استفاده از پایگاه های داده پر خطر MYSQL و MYSQLi :
سایت ساز آماده Wordpress تنها از پایگاه های داده MYSQL و MYSQLi پشتیبانی می کنند که این ابزار های نگهداری اطلاعات بسیار نا امن می باشند و هکر ها به راحتی به آنها نفوذ می کنند. البته استفاده از MYSQLi بهتر است که آن نیز متاسفانه حفره های فراوانی دارند و به همین دلیل کسب و کار های متوسط و بزرگ از آن پرهیز می کنند. اغلب شرکت های طراح وب ایرانی متاسفانه از نسخه های به روز رسانی نشده Wordpress استفاده می کنند که حتی MYSQLi را نیز پشتیبانی نمی کند و به همین دلیل اغلب این سایت ها در معرض خطر و نفوذ دائمی هستند.
9 – مشکلات و نقص های فراوان زبان برنامه نویسی PHP :
اغلب طراحان وب معتبر جهانی در حال قطع کار با سایت ساز آماده Wordpress می باشند و دلیل آن نوشته شدن این سایت ساز با زبان برنامه نویسی PHP است. این زبان برنامه نویسی به دلیل محدودیت های فنی و پدید آمدن پلتفورم های برنامه نویسی بسیار پیشرفته تری مانند .NET و MVC، برنامه نویسان و شرکت های حرفه ای آنرا کنار گذاشته اند.
10 – به روز رسانی های مکرر :
همانطور که در برخی از گزینه های فوق اشاره شد، Wordpress برای ایمن و کاربردی نگاه داشتن خود، بطور مکرر و بدون در نظر گرفتن ساختار های پیشین، در حال ارائه به روز رسانی هایی است. این به روز رسانی ها متاسفانه در بسیاری از اوقات ساختار های اصلی سایت را نابود می کنند اما در عین حال برای پایدار ماندن امن، لازم هستند. متاسفانه بسیاری از شرکت های طراحی سایت ایرانی به همین دلیل به روز رسانی خودکار را بر خلاف توصیه Wordpress قطع می کنند که در آینده می توانند مشکلات جدی را برای سایت بوجود بیاورد.
11 – کد های اضافی و سنگین ( Bloated Code ) :
کد های اضافی و سنگین مشکلی جدی است که توسط موتور های کنترل سئو مشاهده و اخطار برای آنها صادر می شود. اغلب سایت های آماده Wordpress دارای کد های سنگین هستند که توسط روبات های گوگل بررسی می شوند و باعث کاهش شدید رنک سایت در صفحات نتایج جستجو می شوند. ابزار هایی به منظور کاهش این کد های اضافی وجود دارند اما به دلیل پر خطر بودن خود آنها، اغلب شرکت های طراحی وب که با Wordpress سر و کار دارند، استفاده از آنها توصیه نمی کنند. صاحبان کسب و کار ها کافی است با گرفتن View Source سایت های Wordpress و مقایسه آنها با سایت های طراحی شده اختصاصی و با پورتال های تخصصی، از فرق شدید آنها در حجم کد متوجه شوند.
12 – نا سازگار با اپلیکیشن های وب و اتصال های پرخطا با وب سرویس های کاربردی :
یکی از بزرگترین معایب Wordpress، عدم پشتیبانی از ابزار های پیشرفته برنامه نویسی روز مانند Angular.js و سایر ابزار ها می باشد. عدم پشتیبانی از آنها باعث می شود تا سایت های که بر پایه Wordpress هستند نتوانند خیلی کاربردی باشند و به خصوص با خطا و مشکلات فراوانی به نرم های وب و وب سرویس های ارائه خدمات آنلاین، متصل شوند. به همین دلیل کسب و کار های بزرگ و جدی که در طراحی وبسایت خود از نرم افزار های وب یا وب سرویس ها استفاده می نمایند، از Wordpress دوری می کنند.
13- قالب ها و تم های رایگان یا ارزان قیمت :
اغلب شرکت های طراحی وب سایت که بستر خود را سایت ساز های آماده مانند Wordpress قرار داده اند، از قالب های رایگان و یا ارزان قیمت برای مشتریان خود استفاده می کنند. در نگاه اول این شاید ایده خوبی باشد و برای کسب و کار ها هم ارزانتر تمام شود اما مانند همیشه، هیچ ارزانی بی حکمت نیست. اغلب این قالب های رایگان کد و لینک های پنهان و اضافی دارند که باعث می شوند سایت کسب و کار شما به اصطلاح " در پشتی " به سایت های دیگر باشد که این توسط روبات های گوگل در دراز مدت شناسایی می شوند و احتمال قطع رتبه دهی سایت توسط گوگل به شدت افزایش می یابد.
14 – مشکلات بهینه سازی سئو :
همان طور که جا افتاده است، Wordpress یک سایت ساز رایگان و منطبق بر اصول سئو است. اما واقعیت این است که تمام سایت ساز های رایگان این اصول را به ظاهر رعایت می کنند. نکته این است که سایت ساز های رایگان در کوتاه مدت این اصول را مدیریت و رعایت می کنند و با اضافه شدن محتوا و صفحات در سایت، مشکلات سئو کم کم آغاز می شود که در نامگذاری صفحات، تگ های محتوا، ایجاد محتوا های تکراری و تولید نقشه های سایت پیچیده به راحتی قابل مشاهده است. این مسائل در دراز مدت توسط روبات های موتور های جستجو شناسایی می شوند و رتبه سایت را کاهش می دهند.
در نهایت لازم است گفته شود که Wordpress ابزار رایگان و مفیدی است که صد ها هزار سایت در بستر آن پیاده سازی شده اند. اما Wordpress و ابزار مشابه آن برای کسب و کار های کوچک کمی مفید است که نمی خواهند کار خود را گسترش دهند، از اپلیکیشن های وب استفاده کنند و یا رتبه دهی گوگل برای آنها الویت نباشد. در مقاله فوق به برخی نکات اشاره شد تا صاحبان کسب و کار ها در هنگام انتخاب طراح وب سایت خود، با دانش کامل تصمیم گیری نمایند و تا حد امکان از ابزار های رایگان و سایت ساز های آماده پرهیز کنند.
  • ۹۶/۰۶/۲۰
  • بهروز اسدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

نظر دادن تنها برای اعضای بیان ممکن است.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.